top of page

OVER MIJ

WELKOM BIJ CDM Creations, 


gespecialiseerd in algemene straal- en renovatietechnieken.
Door de liefde in kunst en het restaureren, was het vrij logisch dat ik oude voorwerpen terug  leven wou inblazen.  
Zo ben ik bij de techniek van fijnstralen gekomen, ook wel luchtgommen genoemd.
Bij deze techniek wordt hetzelfde materiaal gebruikt als bij zandstralen, maar met een fijner straalmiddel en onder lagere druk, zodanig dat u een gladder oppervlak bekomt. Dit geeft als eindresultaat dat uw trap, deur, meubel, keuken, plafond, ... er als nieuw uitziet. 

U kan ten alle tijde bij ons in het atelier terecht voor verdere vragen of om vrijblijvend een staal te zetten, bijvoorbeeld op de achterkant van een deur of lade.

449FDF4B-1DF4-4621-B1DA-48C33C8318B7.HEIC

Wij kunnen uw kast, stoel, tafel, salontafel, dressoir, nachtkastje, ... kortom zo goed als alle houten meubelen hun oude glorie terug bezorgen. 


We doen dit door op een zo zacht en fijn mogelijke manier te luchtgommen, zodanig dat uw meubels hun oorspronkelijke houtkleur terug krijgen. In samenspraak met de klant gaan we over tot de nabehandeling, ter bescherming van het oppervlak.
Indien gewenst kan er een matte twee componenten watergedragen vernis aangebracht worden.


Zodoende kunt u nadien uw meubelen reinigen met louter een vochtige doek. Alles wordt tot slot manueel en uiterst voorzichtig opgeschuurd om een zo glad mogelijk resultaat te bekomen. 

Meubelen

1DA3AA6E-65FD-4B5A-80A2-8B048A83B0A3.HEIC

Deuren

Bij de renovatie van deuren is veel afhankelijk 
van de staat waar de deuren zich in bevinden, alsook de houtsoort.

 

Er zijn veel manieren om deuren te ontdoen van hun huidige vernis, beits of verflaag, zoals manueel décaperen of luchtgommen. Wij gaan steeds na wat de beste oplossing is voor elke deur en type hout.


Naast de deur kiezen we er bij CDM Creations steevast voor om ook de omlijsting en deurkader mee te stralen (tenzij anders gewenst). Ook het beslag, zoals klinken en sloten, worden gedemonteerd alvorens de deur te stralen. Zo is er geen kans op kleurverschil, wanneer men op een later tijdstip ander beslag plaatst.

8D1F5EAD-0C14-4546-89D2-03C185B710D7.HEIC

Trappen

Er zijn diverse manieren om trappen bestaande uit eik, beuk of andere houtsoorten te ontdoen van hun huidige toplaag.

 

Bij CDM Creations gaan we eerst met 
professionele producten manueel de trap ontdoen van lijm- en verfresten. Dit om een zo zacht mogelijk resultaat te bekomen. Daarna gaan we zeer fijn stralen, waarbij er voor elke trap afzonderlijk op zoek wordt gegaan naar de juiste druk. Op deze wijze staan we garant voor het allerbeste en zachtste resultaat.

 

Om stof en beschadiging te voorkomen plakken we de ruimtes goed af. Echter is het van cruciaal belang om schilderwerken uit te stellen tot wij klaar zijn met stralen, dit door de grote hoeveelheid stof tijdens de werken. 

bottom of page